Alle weetjes van het Web

Nederland: land vol fraaie natuurgebieden

Nederland staat bekend als een van de meest dichtbevolkte landen van de wereld. Een leek zou dan logischerwijs denken dat er voor natuur nauwelijks plaats is in Nederland. Niets is echter minder waar! Mede door een uiterst efficiënte omgang met de ruimte die ons land biedt is Nederland wel degelijk een natuurrijk land. Dit wordt bevestigd door het aantal van liefst 21 nationale parken dat ons land telt. Dat is niet alleen een groot aantal, de diversiteit tussen deze natuurgebieden is ook nog eens heel groot. Hieronder beschrijven we twee keer een natuurgebied in Nederland dat tot de verbeelding spreekt. Het betreft twee natuurgebieden van een totaal verschillende aard.

Amsterdamse waterleidingduinen

Het Waddengebied

Het hangt er natuurlijk van af welke landschapsoorten je voorkeur hebben, maar alom wordt het Waddengebied beschouwd als het mooiste natuurgebied dat Nederland rijk is. Natuurlijk maakt de Waddenzee van dit gebied een prominent deel uit. Dat geldt uiteraard ook voor de waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De lange kustlijnen met extreem brede zandstranden staan op en rond deze eilanden garant voor een grote diversiteit aan met name vogels en vissen. Dit gebied telt dan ook maar liefst drie nationale parken. De lucht is in het Waddengebied doorgaans erg schoon, waardoor je ’s nachts van een ouderwets mooie sterrenhemel kunt genieten.

Loonse en Drunense duinen

Utrechtse Heuvelrug

Een  natuurgebied met een totaal ander karakter is de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebied is ten eerste ideaal om de ligging. Centraal gelegen in Nederland kan elke Nederlander de Utrechtse Heuvelrug prima tijdens een dagje uit bezoeken. De Utrechtse Heuvelrug is een gevarieerd natuurgebied. Naast dichte (naald)bossen vind je er bijvoorbeeld groene weides, heuvelachtige landschappen en heidelanden. Vanaf diverse punten kun je van prachtige uitzichten genieten. Her en der kom je kastelen of landgoederen tegen die het geheel nog meer cachet geven.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.